Saturday, March 5, 2011

Lunch hour with spaghetti Pescatore



Assalamualaikum..

Lunch tadi aku sebenarnya dah makan nasi samin di rumah salleh 'Barber',bila sampai rumah nampak spaghetti yang menyelerakan.Resipi ni sebenarnya hanya terdapat di restaurant Italy atau Spain.Tapi kat rumah aku ni makanan dari mana pun bole sampai...
Kalau nak ikut tekak Jawa aku ni mahu tak lalu makan makanan orang italy nih..tapi resipi tu kasi sikit modify la campur asian punya taste..yang penting kuah tu misti mau 'kaw'untuk tips kuah spaghetti yang sedap harus guna minyak zaitun atau minyak jagung...kalau guna minyak masak biasa tak jadi punya...keduanya sedikit tomato puree tetapi lebihkan tomato fresh yang direbus hingga jadi paste tomato fresh...sedikit origano dan thyme leaf tapi lebihkan bay leaf..ketiga dan terakhir...no ajinomoto atau bahan perasa lain...jom santap..

No comments: