Friday, December 21, 2012

Spagetti jawa..?

Tekak jawa memang wajar dibawa kemana-mana agar semua makanan asing dapat ditelan dengan jayanya.Puan realisaasikan menu Mama Nem mlm tadi,namun aku tak berapa nak selera sebab tak cukup bahan dalamtu,apa-apa..contact Puan utk resipi detail..

 Carbonara bermaksud makanan laut,tambahkan udang,sotong atau apa jua sea food kecuali landak laut.
 Bahan tumis macam biasa,tambah cili padi dan fresh mushroom slicess serta origano leave,kalau dapat yang fresh lagi bagus.
 Didihkan air dulu baru masukkan mee tu,dalam 10-15 min dah cukup untuk lembutkan teksturnya.
 Boleh cairkan kuah ni menggunakan air rebusan udang dan sotong tadi untuk keputusan lebih ummph..
 Jangan lupa gunakanlah minyak zaitun atau minyak biji anggur ni untuk kebaikan seisi keluarga.Bukan nak promote tapi nak berkongsi faedah dan kebaikannya,almaklumlah kita ni takut nak gunakan benda yg pelik dan jarang diguna,boleh gogle khasiat dan kandungan mineral minyak biji anggur serta minyak zaitun.
Siap toskan dah buleh curah kuah tadi dan sedia utk dihidang,tapi kalau tekak jawa je tak heran,ini perut pun sama,kol 10 pm dah menggagau nak cari nasi..selamat mengetes.

No comments: