Banyak kelebihan kalau minat dan suka mencuba untuk masak sendiri hidangan utk keluarga.Secara tak langsung dapat mengawal sukatan kandungan gula,garam dan perasa dalam masakan utk kebaikan seisi keluarga.Bukan habit makan luar tak elok..apa salahnya sekali sekala tapi harus diingat..kita tak tahu banyak mana diorang bubuh bahan terlarang dalam setiap hidangan yang kita pesan.
Minyak masak tahun bila atau berapa banyak kali dah diguna,digunakan utk buat hidangan kita..betullah itu cara org berniaga,setiap gram bahan adalah kos.Dulu masa buka kedai makan aku ada menu hot plate,lama tak buat benda ni,nasib baik plate besi tu masih ada.Menu simple dan cukup khasiat utk diet kita,yg penting rendah kalori.
Ada banyak faktor satu hidangan sihat tu boleh jadi hidangan beracun kalau kurang teliti dalam pemilihan bahan.Nak menu masakan ni bole request tuan tanah kat bawah komen,tak pon google je lagi senang..sebab hari ni tak de mood nak tulis menu.Jom ngetes.
No comments:
Post a Comment